Massage

Massage

Informatie over de massages

Effecten van massage

Massage brengt lichaam en geest in balans. Regelmatig masseren verhoogt jouw weerstand, krijg jij meer energie en soepele spieren. Stress, zorgen of vermoeidheid blijven vaak “vastzitten” in jouw lichaam. Tijdens een massage worden overtollige spanningen en afvalstoffen afgevoerd, waardoor jij weer lekker in jouw vel zit. Of jij nu klachten hebt of gewoon wilt ontspannen, een massage is een weldaad voor ieder mens.

 

Er zijn vele soorten massages en er komen nog steeds nieuwe stromingen bij. De komende tijd wil ik mij diverse vormen van massagebehandelingen mij eigen maken. Hou daarom deze pagina goed in de gaten.

 

Klassieke-/Sport massage

Een klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Het woord “massage” heeft een Arabische oorsprong. Het is afgeleid van het woord ‘mass’ dat “onderzoekend aanraken” betekent.

 

Het aanraken in de klassieke massage gebeurt door afwisseling van diverse massagetechnieken. De massagetechnieken die gebruikt worden zijn effleurages (strijkingen, meestal met gebruikmaking van massage-olie), pétrissages (knedingen zonder massage-olie), fricties, vibraties (trillingen)/schuddingen en tapotementen (kloppingen).

 

Deze vijf massagetechnieken brengen in het lichaam reacties teweeg die leiden tot het herstel van evenwicht in het lichaam. De massage stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie. Het lichaam komt tot rust en ontspant zich. Ook bevordert het geestelijke rust. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het resultaat van een massage is totaal balans van lichaam en geest.

De klassieke massage lijkt erg veel op een sportmassage. De handgrepen zijn gelijk, alleen wordt bij een klassieke massage meestal zachter en langzamer gewerkt.

 

Klassieke massage

Verbetert uw prestaties, bevordert de genezing van beschadigd weefsel, kan diepe ontspanning geven, bevordert het algemene gevoel van welzijn, heeft een gunstig effect op het immuunsysteem, bevordert de bloedsomloop en de stofwisseling en verbetert uw uitstraling.

 

Sport massage

Verbetert uw sportprestaties, voorkomt blessures of bevordert het herstel ervan, laat u meer genieten van uw sport en stimuleert de herstelprocessen na momenten van grote inspanning.

 

Klassieke-/Sport massage kan worden toegepast bij
– pijn
– stress- en burn-out klachten
– te hoge spierspanning
– storing in de lichaamsbeleving
– bestrijding van vermoeidheid en spanningen
– bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en kramp
– bevordering van de bloedcirculatie
– complete of lokale ontspanning

 

Voor wie

Door de toenemende tijdsdruk of allerhande verplichtingen, nemen we weinig tijd voor rustmomenten. Wat is er fijner om na een drukke dag eens een lekkere ontspanningsmassage te ondergaan.

 

Door massage krijg je de gelegenheid om tot rust te komen en om het hoofd leeg te maken. Het is heerlijk om even niets te moeten, maar te genieten van rustgevende olie onder het genot van een zacht muziekje.

 

Massage heeft een gunstige werking op

– (spannings) hoofdpijn en vermoeidheid
– herstel na ziekte of blessure
– afvoer van afval- en gifstoffen
– betere doorbloeding van de spieren
– een betere ontspanning en energiedoorstroming
– bewustwording van eigen houding en preventie van overbelasting
– vitalisering van lichaam en geest.

De nachtrust verbetert aanzienlijk als je ontspannen bent. Hierdoor kun je de volgende dag beter uitgerust aan de dag beginnen.

 

Tapen en bandageren

Een (klassieke) tape is een wit, niet-elastisch, klevend, scheurbare tape op linnenbasis.
Een bandage is een elastische kleefpleister (EKB) met een hypoallergene kleeflaag.

 

Het doel van het aanbrengen van een tape of bandage kan preventief zijn, therapeutisch of als nazorg.
Door middel van een intake, inspectie en een functieonderzoek kan ik een behandelplan opstellen.

 

Preventief
Jij weet dat de belasting bij het sporten zo hoog zal zijn, dat er een verhoogd risico is geblesseerd te raken.

 

Therapeutisch
Jij herkent (vroeg)symptomen van overbelasting. Een ‘herinneringstape’ zal jou herinneren aan een bepaalde beweging.

 

Nazorg
Jij bent “hersteld” na een blessure, maar de belasting van het gewricht of de spier is nog verminderd.
Een tape of bandage wordt aangebracht ter ondersteuning van een gewrichtsband of spier.
De tape dient na de belasting verwijdert te worden om irritaties of huidbeschadigingen te voorkomen.

 

De volgende gewrichten kunnen door middel van een tape of bandage worden ondersteund
– Enkelgewricht
– Kniegewricht
– Schoudergordel
– Ellebooggewricht
– Polsgewricht
– Vinger- en duimgewricht

 

De volgende spier(groep)en kunnen door middel van een tape of bandage worden ondersteund
– Voorkant bovenbeen (Quadriceps)
– Achterkant bovenbeen (Hamstrings)
– Zijkant bovenbeen (Adductoren)
– Achterkant onderbeen (Kuiten)
– Voorkant bovenarm (Biceps)
– Achterkant bovenarm (Triceps)

 

Ben jij allergisch voor tape- of bandageproducten? Meld dat dan voorafgaand aan de behandeling.

 

Wellness massage

Hier worden diverse technieken gecombineerd die spieren en weefsel losmaken waardoor lichaam en geest zich kunnen ontspannen. Het gebruik van olie, geur en muziek prikkelt de zintuigen.

Hotstone massage

Tijdens een Hotstone massage wordt jij behandeld met warme stenen. Dit zijn gepolijste vulkanische basaltstenen in verschillende groottes van 2 tot 12 centimeter. Zij worden in water opgewarmd tot max. 55 graden. De stenen zijn rijk aan ijzer en magnesium, waardoor zij warmte goed kunnen opslaan, vasthouden en geleidelijk weer af geven. Dit heeft een diep ontspannend effect op spieren. Vaak wordt met de stenen ook een rugmassage gegeven.

 

Voetreflex massage

Al onze vitale functies en organen hebben een reflexgebied onder onze voeten. Door een voetmassage vitaliseer jij dus jouw hele lichaam. Deze massagevorm werkt uitstekend bij klachten maar ook ter ontspanning. In onze samenleving zijn wij vooral in ons hoofd actief en door deze massage word jij weer letterlijk met beide voeten op de grond gezet.

 

Thaise voetreflex massage

De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat “ziek” zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest.

 

Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. (De organen en weefsels in het lichaam hebben een reflexie in de voet. De uiteinden van de zenuwen).

 

Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie), kleurverschil e.d.
De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.
Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet, zij helpt jou slechts te genezen. Een voetreflexoloog gaat er vanuit, dat de mens als “geheel” wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt.

 

Voetreflexologie is een prettige en veilige methode. Naast de reflexologie kan jij jouw genezing nog bevorderen met andere natuurlijke methoden, zoals een betere voeding, leren ontspannen van het lichaam, kruidenthee, homeopathie, Bachremedies enz., afhankelijk van de diagnose.

 

Bijverschijnselen
Afhankelijk van de persoon kunnen soms de volgende bijverschijnselen optreden:

 

Tijdens de behandeling

– meer dan normaal transpireren
– het koud of juist warm krijgen
– prikkelingen
– geeuwen/ slaperigheid
– huilen
– opkomende emoties, enz

 

Vlak na de behandeling

– duizeligheid
– gevoel van zweven
– op wolkjes lopen
– blijheid en ruimte voelen
– een energiek gevoel
– loomheid

 

Dagen na de behandeling

(soms ook enkele uren erna) De urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam) (oude) kwalen komen (even) terug om daarna te verdwijnen, meer afscheiding, ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorsmeer e.d. veranderde gevoelens op allerlei gebied.
Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet en ieder mens verschilt, dus reageert een ieder ook anders.

Ik raad het ten zeerste af om na een sessie alcohol te nuttigen, dit omdat alcohol een heftige reactie van het lichaam te weeg kan brengen. Mijn advies is om nadien veel thee (looizuurarm) en/of water te drinken.

 

Masseur aan huis

Heb jij geen zin om de deur uit te gaan en wil jij wel heerlijk genieten van een massage? Dan kom ik naar jou toe.

 

Massageparty

Wil jij echt iets unieks doen op een feestje, vrijgezellenavond of bedrijfsuitje? Ik kom bij jou thuis, in jouw bedrijf met mijn massagetafel en benodigdheden.

 

Het doel van de party is om jou een leuke en ontspannende middag en/of avond te bezorgen samen met jouw vriend(inn)en of collega’s.

 

De behandeling kan geheel zelf samengesteld worden, te denken valt aan:
– Massage rug, nek en schouders
– Massage achterzijde benen en voeten
– Massage voorzijde benen en voeten
– Sportmassage

 

Als gastvrouw of gastheer van de massageparty ontvang jij de behandeling cadeau.

 

Bedrijfsmassage

Massage reduceert stress en bevordert de gezondheid van uw medewerkers. Bedrijfsmassage werkt mee aan het verlagen van ziekteverzuim.

 

Rebalancing

Deze behandelmethode is gericht op bewustwording. Door massage te combineren met ademhaling, ontspanningstechnieken en meditatie leer jij meer over jouw innerlijke drijfveren, jouw gevoelsleven, jouw behoeften en belemmeringen. Lichaam en geest zijn een cybernetische eenheid. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De massage ontspant en kan inzicht in levensvragen geven.

 

Kokosstempelmassage

De Kokosstempel massage komt oorspronkelijk uit Thailand. Er zijn 2 belangrijke onderverdelingen te maken, de Wellness kant en de genezende kant.

 

Kokosstempelmassage als Wellness behandeling
De Wellness kant van de kokosstempelmassage is natuurlijk de beleving van de klant. De kokosgeur, het scrubben van de huid en de warmte van de stempels. Het is moeilijk uit te leggen maar een warme kokosstempel voelt echt geweldig op het lichaam! De warmte dringt door tot de diepere lagen waardoor ontspanning van de spieren plaatsvindt. Daarnaast komen beauty gerelateerde voordelen naar voren, de kokos verstevigd de huid en gaat huidveroudering tegen, geeft een mooie teint en zijdezachte huid. De klant gaat als het ware herboren van tafel!

 

Kokosstempelmassage als genezende behandeling
Naast de Wellness kant zou je denken dat de genezende werkingen van kokos wat minder van belang zijn of minder interessant maar niets is minder waar. De ingrediënten in de scrub stempels hebben de volgende eigenschappen.

– herstellen de huid
– voorkomen ouderdomsverschijnselen
– versterken het immuunsysteem
– verwijderen dode huidcellen
– geven nieuwe energie
– ontstekingsremmend
– natuurlijk antibioticum
– rijk aan antioxidanten
– zeer goed bij zeer droge huid
– goed bij eczeem
– bindweefsel stabiliserend
– huid verstevigend
– spankracht verbeterend

Delen? Ja, graag