Algemene voorwaarden

Betalingsmogelijkheden

– Alle coaching en/of massage behandelingen dienen per sessie contant of pin voldaan te worden.
– Zakelijke relaties kunnen bij uitzondering een factuur ontvangen. Betaling dient binnen 7 dagen na factuurdatum onder vermelding van factuurnummer voldaan te worden.
– Vermelden kortingen op de site gelden enkel voor particulieren klanten.

 

Annulering / verplaatsing

Mocht er sprake zijn van annulering of verplaatsing van de afspraak en dit vindt tenminste 24 uur van te voren plaats, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

 

Coaching

– De Coach staat geregistreerd als natuurgeneeskundig therapeut bij BATC.
– Vooralsnog heb jij geen recht op ziekten kostenvergoeding via de zorgverzekeraar. Naar alle waarschijnlijkheid kan de jij medio eind 2018 vanuit het aanvullende zorgpakket wel vergoeding ontvangen. Dit is afhankelijk van het soort zorgpakket wat jij afgesloten hebt. Informeer bij jouw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden en/of kijk op www.batc.nl voor nadere informatie. Wanneer jij problematiek werk gerelateerd is, zijn sommige werkgevers bereid enige vorm van tegemoetkoming te bewerkstelligen. Dit dien jij zelf met jouw werkgever op te nemen.

 

Cadeaubon ophalen of versturen

– Cadeaubon(nen) kan op afgesproken tijdstip opgehaald worden of per post verstuurd worden. Vleugels voor Balans is nooit aansprakelijk voor het verloren gaan of beschadiging van de verzonden cadeaubon(nen).
– Uitgegeven cadeaubon(nen) hebben een geldigheid van 2 jaar na uitgiftedatum.
– Uitgegeven waardebon(nen) hebben een geldigheid van een 1/2 jaar na uitgiftedatum.

 

Massage

In sommige gevallen is het onverstandig om voluit te masseren (contra-indicaties). Afhankelijk van de aandoening zijn sommige massagehandelingen toch mogelijk, of zelfs heilzaam. Zie de nuanceringen die hieronder zijn genoteerd.

– Plaatselijke infecties (niet alleen van de huid maar ook van bijvoorbeeld gewrichten) – geen massage waar de infectie is i.v.m. mogelijk uitbreiden – wel de geneeskracht van hand voorzichtig gebruiken door kleding of verband heen; lichaamsdelen die niet bij de ontsteking in de buurt zijn, met lichte strijkingen masseren.
– Geen massage op besmettelijke huidaandoeningen (zoals herpes).
– Vormen van huiduitslag (zoals acne, eczeem, warmte-uitslag, steenpuisten) – geen massage over de uitslag – wel de geneeskracht van d.m.v. hand voorzichtig gebruiken door kleding heen; aangrenzende delen die schoon zijn masseren om afvalstoffen uit het weefsel af te voeren.
– Zwellingen (en andere uitstulpingen) – geen massage op de gezwollen gebieden – wel de geneeskracht van hand voorzichtig gebruiken; als de zwelling zich op enige afstand van het hart bevindt, in het tussengelegen gebied naar het hart toe werken om afvalstoffen uit het weefsel af te voeren – als een arts een diagnose heeft gesteld die inhoudt dat massage is geïndiceerd, wordt deze behandeling gewoonlijk door een fysiotherapeut gedaan.
– Bloeduitstortingen – geen massage op een bloeduitstorting – wel om de plek heen werken om het bloed te verspreiden, en ook in dit geval naar het hart toe werken.
– Lichte cardiovasculaire aandoeningen (zoals spataderen) – geen massage op de spatader, en masseer er ook niet naartoe – wel de geneeskracht van hand gebruiken, het been omhoog leggen en boven de spatader lichte strijkingen maken naar het hart toe; eventueel ook met lichte bewegingen aan weerszijden van de spatader omhoog masseren (dit kan de pijn verlichten).
– Ernstige cardiovasculaire aandoeningen (zoals trombose en aderontsteking) – geen massage bij klanten met een dergelijke aandoening, wat inhoudt dat er bloedstolsels zijn; massage zou die kunnen losmaken – wel de geneeskracht van hand voorzichtig gebruiken.
– Botbreuken – geen massage als een bot is gebroken of er vermoeden van botbreuk bestaat; roep medische hulp in – wel de geneeskracht van handen voorzichtig gebruiken, en troostende aanrakingen op andere lichaamsdelen toepassen; in een later stadium kan een arts eventueel voorschrijven om te masseren zoals bij een verrekking/verstuiking.
– Grote kneuzingen – zie Botbreuken.
– Geen massage indien uw wonden en recente littekens heeft.
– Genezen littekens (dat wil zeggen: de hechtingen zijn minstens vier dagen verwijderd) – het wegtrekken van het litteken kan positief worden beïnvloed door dagelijks voorzichtig masseren met een helende crème of gel (bijvoorbeeld op basis van calendula); het is niet ongewoon om hier twee jaar mee door te gaan.
– Griep of koorts – geen massage bij iemand met koorts – wel de geneeskracht van hand gebruiken; de huid is bij koorts vaak heel gevoelig; strelen of vasthouden kan verlichting bieden.
– Geen massage wanneer jij oververmoeidheid bent. Jij dient uitgerust te zijn om een massage te ontvangen.
– Zwangerschap, kanker, verhoogde bloeddruk, osteoporose, diabetes, astma – nadere informatie ontbreekt momenteel.
– Geen massage indien jij kort voor de sessie alcohol en/of drugs genuttigd hebt.
– Geen van de aangeboden massages is van erotische aard.

Delen? Ja, graag