Magnesiummassage

Magnesiummassage

Alle massages worden met magnesium gel uitgevoerd.

 

Klassieke-/Sport massage

Een klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Het woord “massage” heeft een Arabische oorsprong. Het is afgeleid van het woord ‘mass’ dat “onderzoekend aanraken” betekent.

 

Het aanraken in de klassieke massage gebeurt door afwisseling van diverse massagetechnieken. De massagetechnieken die gebruikt worden zijn effleurages (strijkingen, meestal met gebruikmaking van massage-olie), pétrissages (knedingen zonder massage-olie), fricties, vibraties (trillingen)/schuddingen en tapotementen (kloppingen).

 

Deze vijf massagetechnieken brengen in het lichaam reacties teweeg die leiden tot het herstel van evenwicht in het lichaam. De massage stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie. Het lichaam komt tot rust en ontspant zich. Ook bevordert het geestelijke rust. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het resultaat van een massage is totaal balans van lichaam en geest.

De klassieke massage lijkt erg veel op een sportmassage. De handgrepen zijn gelijk, alleen wordt bij een klassieke massage meestal zachter en langzamer gewerkt.

 

Klassieke massage

Verbetert uw prestaties, bevordert de genezing van beschadigd weefsel, kan diepe ontspanning geven, bevordert het algemene gevoel van welzijn, heeft een gunstig effect op het immuunsysteem, bevordert de bloedsomloop en de stofwisseling en verbetert uw uitstraling.

Sport massage

Verbetert uw sportprestaties, voorkomt blessures of bevordert het herstel ervan, laat u meer genieten van uw sport en stimuleert de herstelprocessen na momenten van grote inspanning.

 

Klassieke-/Sport massage kan worden toegepast bij
– pijn
– stress- en burn-out klachten
– te hoge spierspanning
– storing in de lichaamsbeleving
– bestrijding van vermoeidheid en spanningen
– bestrijding van spiervermoeidheid, spierverhardingen, spierpijn en kramp
– bevordering van de bloedcirculatie
– complete of lokale ontspanning

 

Voor wie

Door de toenemende tijdsdruk of allerhande verplichtingen, nemen we weinig tijd voor rustmomenten. Wat is er fijner om na een drukke dag eens een lekkere ontspanningsmassage te ondergaan.

 

Door massage krijg je de gelegenheid om tot rust te komen en om het hoofd leeg te maken. Het is heerlijk om even niets te moeten, maar te genieten van rustgevende olie onder het genot van een zacht muziekje.

 

Massage heeft een gunstige werking op

– (spannings) hoofdpijn en vermoeidheid
– herstel na ziekte of blessure
– afvoer van afval- en gifstoffen
– betere doorbloeding van de spieren
– een betere ontspanning en energiedoorstroming
– bewustwording van eigen houding en preventie van overbelasting
– vitalisering van lichaam en geest.

De nachtrust verbetert aanzienlijk als je ontspannen bent. Hierdoor kun je de volgende dag beter uitgerust aan de dag beginnen.

Delen? Ja, graag