Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is al duizenden jaren een oude geneeswijze die ook vandaag de dag nog zeer doeltreffend is bij veel voorkomende klachten.

 

Al onze vitale functies en organen hebben een reflexgebied onder onze voeten. Door een voetmassage vitaliseer jij dus jouw hele lichaam. Al onze vitale functies en organen hebben een reflexgebied onder onze voeten. Door een voetmassage vitaliseer jij dus jouw hele lichaam. Deze massagevorm werkt uitstekend bij klachten maar ook ter ontspanning.
In onze samenleving zijn wij vooral in ons hoofd actief en door deze massage word jij weer letterlijk met beide voeten op de grond gezet.
Bij deze massagevorm worden de drukpunten in de voeten gestimuleerd, waardoor het zelfgenezend vermogen van de mens wordt geactiveerd.

 

Door het masseren van reflexzones op de voeten, welke corresponderen met o.a. organen, klieren, spieren, botten en gewrichten, worden aanwezige blokkades opgeheven en wordt het lichaam weer in balans gebracht.

Deze massage is geschikt voor iedereen die lichamelijke klachten ervaart, maar werkt ook stressverlagend en behaalt goede resultaten bij overspannenheid en burn-out.
De massage is ook zeker aan te raden voor mensen met chronische pijn en kan een zeer verlichtende werking hebben.

 

Verder is voetreflexmassage effectief bij hoofdpijn, rugklachten, darm en spijsverteringsklachten, hormonale verstoringen, menstruatieklachten, vermoeidheid, slapeloosheid, astma en reuma.

 

Deze massagevorm heeft niet alleen een ontspannende en verlichtende werking maar heeft ook zeker een preventieve werking.

 

Tijdens of na de behandeling kunnen verschillende verschijnselen optreden. Schrik hier niet van; integendeel, het is zelfs een positief teken, omdat er dan namelijk een genezend proces in werking is getreden. Verschijnselen die kunnen optreden: overmatig transpireren, emotioneel raken, slaperigheid of juist toenemende energie, donkere urine of een lichte verhoging. Eventuele verschijnselen zijn allemaal van korte duur.

Delen? Ja, graag