NLP wat kan ik ermee

NLP wat kan ik ermee?

Waarvoor kan jij bij een NLP coach terecht?

Psychosociale hulpverlening

– faalangst
– werken aan (zelf)vertrouwen
– weerbaarheid
– gedragsproblematiek
– relatie problematiek
– omgaan met pestgedrag
– duidelijker communiceren
– gedragsveranderingen
– werkgerelateerde vraagstukken

Psychische hulpverlening

– manische depressiviteit
– ptss, lichamelijke onverklarbare klachten
– sexueel misbruik
– incest
– traumaverwerking
– angsten
– rouwverwerking
– fobieën
– verslavingen (re-intergratie)
– burn-out, eetstoornissen
– Opvoedingsondersteuning

Begeleiding bij

– autisme
– ADHD,
– ADD,
– dyslexie/dyscalculie

 

Mocht jij een andere hulpvraag hebben, neem dan gerust contact met mij op.

NLP draagt bij aan het versterken van jouw innerlijke kracht en maken het mogelijk de rijke bronnen van het onbewuste aan te boren. De trauma’s die daarin gelegen zijn te verzachten of te helen en de doelen te bereiken die jij zelf hebt gesteld.

Aanvullende uitleg

Emotionele/psychische klachten en aandoeningen hebben te maken met een combinatie van nare gevoelens (gevoel), bezig zijn met vervelende beelden uit het verleden, doemscenario’s bedenken voor de toekomst (zien) en vervelende gedachten (horen).
Ooit heeft jouw brein (jouw gedachtes) jou geholpen met overleven door voor een bepaalde nare emotie zoals angst te kiezen. Echter nu heeft dat geen zin meer en heb jij er last van. In jouw brein zijn zogenaamde negatieve patronen gevormd.
Over jouw probleem praten lucht misschien eerst even op maar helpt vaak niet. Immers de negatieve patronen (negatieve gedachtes) in jouw brein worden alleen maar versterkt omdat jij het nare gevoel opnieuw ervaart.

 

Dit heeft allemaal te maken met de 3 belangrijkste zintuigen: horen, zien en voelen. Dit zijn precies de zintuigen waar de 3 basistechnieken van NLP zich op richten.
Dit betekent dat jij dan jouw brein betere manieren kan leren om met dit soort problemen om te gaan zodat jij weer beter gaat voelen.

 

Het doel is dan ook dat er gewerkt wordt aan de blokkades op welk niveau dan ook, zodat het riviertje weer vrijelijk kan stromen. Hierdoor kan het hele systeem (w.o. dus ook het immuunsysteem) van binnenuit en uit zichzelf gaan herstellen.

 

NLP geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om aan zichzelf te werken en te groeien. Het gaat niet alleen om het verkrijgen van inzicht, maar ook om het doorbreken van het gedrag dat jou nu belemmert te zijn wie jij wilt zijn. Denk jij dat deze therapievorm bij jou past, neem dan gerust contact met mij op.

Delen? Ja, graag