Vijf natuurgerichte principes

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie

Veel mensen worden bewust of onbewust negatief beïnvloed door de mensen om hen heen. Als je hier ook last van hebt kan het goed zijn dat je moe, futloos, of chagrijnig wordt zonder enige aanleiding en dit soms voor dagen met je mee draagt. Tijdens deze workshop leer je hoe negatieve beïnvloeding precies werkt op onbewust niveau en hoe je ervoor kunt zorgen dat je het stopt. Je leert herkennen wanneer emoties van andere mensen jouw persoonlijke ruimte binnen dringen en deze zo snel mogelijk te stoppen en terug te sturen. De workshop werkt ook als een soort clearing van alle negatieve emoties die je tot nu toe hebt opgeslagen.

 

Je zult merken dat je al tijdens de workshop letterlijk ontspant doordat je alle opgeslagen spanning los laat. Hierdoor ontstaat er weer meer ruimte voor je eigen energie om te stromen en zal je merken dat het veel makkelijker wordt om bij jezelf te blijven en je minder te laten beïnvloeden.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Via de hersenen wordt er door overdracht van prikkels gecommuniceerd met de rest van het lichaam.

 

Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord.

 

Het opsporen van de blokkade is van belang voor de juiste prikkeloverdracht en het herstellende vermogen van het lichaam.
Mijn gezondheidsbehandeling zet het natuurlijke genezingsproces in werking bij het opheffen van blokkades.

Drainage

In onze huidige hectische maatschappij wordt niet alleen het lijf, maar ook onze geest regelmatig overbelast door gifstoffen. Geblokkeerde of onderdrukte emoties en negatieve gedachten kunnen ook afvalstoffen veroorzaken.

 

Wanneer de productie van afvalstoffen groter is geworden dan het vermogen van het lichaam om deze zelf te verwijderen, worden deze afvalstoffen opgeslagen in de cellen. Om de afvoer te stimuleren word gebruikt gemaakt van……

Voeding

Het vierde principe gaat over voeding. Voeding kan vergif zijn, maar ook medicijn. Ongezonde voeding belast het lichaam, goede voeding versterkt het. Enige kennis over voeding is daarom voor iedereen die gezond wil worden en gezond wil blijven van groot belang.

 

Voeding is ook de brandstof voor je lichaam. Zoals een auto de juiste benzine nodig heeft, heeft je lichaam de juiste voeding nodig. Voeding waar voldoende voedingsstoffen in zitten zoals vitaminen, mineralen, de juiste vetten en water van goede kwaliteit. Als je niet de juiste voeding binnen krijgt ontstaan er tekorten die allerlei klachten kunnen geven. Tijdens een consult nemen we door wat je zoal eet en hoe je je voedingspatroon stap voor stap, op een manier die voor jou haalbaar is, kunnen verbeteren. Dat geeft meer energie en een gezond gewicht.
Naast fysieke voeding hebben we als mens ook geestelijke voeding nodig. Wat heb je nodig om je ook geestelijk goed gevoed te voelen?

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Delen? Ja, graag