Magnesium

Permsal magnesium

Behoefte en gebruik

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam.

 

Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium.

 

Opname via de huid
Het tekort aan magnesium wordt vaak aangevuld met voedingssupplementen, maar kan beter worden opgenomen via de huid. Dit is in 2016 via een groot wetenschappelijk onderzoek bewezen. Via de haarzakjes en zweetklieren wordt magnesium chloride, de werkzame stof in Permsal, voor minimaal 90% opgenomen op celniveau binnen enkele minuten.

 

Magnesium chloride is een lichaamseigen stof die in elke cel van ons lichaam voorkomt. De producten van Permsal zijn speciaal ontwikkeld voor opname van magnesium via de huid. Het grote voordeel van de toepassing via de huid ligt in de mogelijkheid om acute problemen lokaal te behandelen. Denk hierbij aan spierkrampen, spierpijnen, rusteloze benen of artrose. Tot nu toe is er geen farmaceutische vorm met een vergelijkbaar snelle werking in geval van spierproblemen. Ook kun je magnesium nooit te veel gebruiken. Wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze simpelweg niets meer op.

 

In de beginfase van het gebruik van Permsal is het normaal dat je een tintelend gevoel op de huid ervaart. Spoel na gebruik de huid goed af met water om het tintelende gevoel te stoppen.

 

Tip: Maak van het gebruiken van magnesium een dagelijkse gewoonte, net als het poetsen van je tanden. Hierdoor is het gemakkelijker aan je dagelijkse dosis magnesium te komen.

 

– Het talent onder de mineralen
– Ontspant spieren en bloedvaten
– Versoepelt gewrichten
– Geeft energie en uithoudingsvermogen
– Ondersteunt andere mineralen en vitamines
– Verzacht de huid
– Verbetert nachtrust
– Brengt rust in het zenuwstelsel
– Stuurt gehele stofwisseling aan
– Stimuleert vetverbranding
– Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking
– Versterkt botten en tanden
– Voorkomt bloedstolsels

 

Wat doet magnesium voor ons lichaam

 

Lichamelijk en geestelijk gezond blijven tot op hoge leeftijd is het beste dat we ons kunnen wensen, helaas ligt het in de werkelijkheid vaak anders. Ongeacht onze leeftijd hebben we vaak te kampen met typische beschavingsziekten. Dit komt bijvoorbeeld door ons drukke bestaan, maar ook een tekort aan magnesium, het mineraal dat een centrale rol speelt bij alle biologische lichaamsprocessen. Met name het skelet, de hartspier, hersenen, lever en nieren zijn rijk aan magnesium.

 

Magnesium wordt ook wel het sleutel mineraal genoemd, omdat het andere mineralen en vitamines in het lichaam ondersteunt.

 

Sport

Bij hoge inspanning wordt er meer magnesium door het lichaam verbruikt. Veel sporten betekent dus ook automatisch een hogere magnesium behoefte. Afhankelijk van de inspanning ligt de behoefte voor sporters al snel op de 1000 milligram per dag, ruim tweemaal zoveel als gewoonlijk.
Voor sporters wordt de opname van magnesium via de huid als onmisbaar beschouwd, vanwege zijn snelle en effectieve werking. De methode wordt dan ook al vele jaren in topsport toegepast en is nu ook bezig de gezondheidswereld te veroveren.
Permsal sportolie ontzuurt de spiercellen na een intensieve training of activiteit en zorgt daarmee voor meer soepelheid. De 3% DMSO (Dimethylsulfoxide) die toegevoegd is geeft een ontstekingsremmende en pijnstillende werking en zorgt er tevens voor dat de magnesium sneller en dieper wordt opgenomen. Bij directe verzorging van kramp en na de inspanning is de sportolie gemakkelijk aan te brengen via de spuitflacon. Na enkele minuten doet deze zijn werk en voel je de ontspanning.

 

Wellness

Magnesium draagt bij aan algehele ontspanning van het lichaam en brengt jou geheel tot rust. Magnesium heeft vele namen. Het staat onder andere bekend als het ‘antistress-mineraal’. Het lichaam verbruikt zeker tweemaal meer magnesium tijdens stressvolle periodes. Permsal magnesium draagt bij aan een gebalanceerde stressreactie. Het heeft een rustgevend effect op lichaam en geest, zorgt voor een heerlijke nachtrust en meer energie gedurende de dag.

 

Totale ontspanning
Permsal biedt een breed assortiment geschikt voor wellness. De magnesium kristallen bijvoorbeeld, voor een heerlijk voetbad of een warm ligbad voor totale ontspanning of reinig jezelf vooraf met de magnesium body scrub. Deze scrub met uitsluitend natuurlijke mineralen verwijdert de dode huidcellen zodat de magnesium nog beter kan worden opgenomen door het lichaam en de huid extreem glad en zacht wordt.
Of onderga een heerlijke massage met de magnesium gel. De spieren ontspannen op natuurlijke wijze waardoor de massage extra ontspannend zal aanvoelen. Tevens is de magnesium gel uitstekend te gebruiken in de sauna of infraroodcabine.

Fysieke klachten

 

Huidproblemen – jeuk
Magnesium chloride wordt vaak gebruikt voor het bestrijden van huidklachten. Magnesium heeft een bewezen werking op de verjonging en het herstel van de huid. Bij voetschimmel, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kan Permsal verlichting geven. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de psoriasis patiënten baat heeft bij het gebruik van magnesium chloride. De huid verbetert zichtbaar, jeuk en schilfers nemen af. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium gel.

 

Vermoeidheid
Vermoeidheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door een magnesiumtekort. Magnesium kan verlichting bieden bij ziekten als ME, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.

 

Het mineraal speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en zorgt voor transport en opslag van insuline. Permsal magnesium zal je meer energie geven. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.

 

Hoofdpijn en migraine
Hoofdpijn en migraine kunnen ontstaan door het samentrekken van de bloedvaten. Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren. Hierdoor kan Permsal verlichting bieden bij veel gevallen van hoofdpijn. Aanbevolen: magnesium olie en/of magnesium gel.

 

Spierkramp, spierpijn of restless legs
Het mineraal calcium spant de spieren aan. Magnesium zorgt juist voor de ontspanning van de spieren. Ook is magnesium verantwoordelijk voor het afdrijven van melkzuren uit onze spieren na inspanning en hierdoor effectief tegen spierkrampen. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium (sport)olie.

 

Slaapproblemen
Doordat magnesium het lichaam helpt ontspannen en ontstressen, heeft Permsal een positieve werking op de nachtrust. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie en/of gel.

 

Hart,- en vaatziekten
Magnesium is zeer belangrijk voor een goede conditie van het hart, de belangrijkste spier in ons lichaam. Hartritmestoornissen en hoge bloeddruk kunnen duiden op een magnesiumtekort. Permsal Magnesium voorkomt spierspasmen van de kransslagader en de bloedvaten die tot hartinfarcten en hoge bloeddruk leiden. Ook voorkomt magnesium het neerslaan van calcium in slagaders, dat tot aderverkalking kan leiden. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.

 

Diabetes type 2
Diabetes is een stofwisselingsziekte die een direct verband heeft met magnesiumtekort. Magnesium stuurt de gehele stofwisseling aan. Door voldoende magnesium toevoer kunnen niet alleen de gevolgen van diabetes worden verzacht en de bloedsuikerspiegel verbeterd, ook wordt het risico om diabetes type 2 te ontwikkelen aanzienlijk gereduceerd in combinatie met een aangepast dieet en beweging. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.

 

Diabetes voeten
Een bijzondere eigenschap van magnesium chloride is dat het hulp kan bieden bij diabetes voeten. Het verhoogt de activiteit van de witte bloedlichaampjes, stimuleert het immuunsysteem en geeft een snellere wondgenezing. Aanbevolen: magnesium kristallen.

 

Reumatische klachten
Reumatische aandoeningen zoals artrose, artritis en osteoporose kunnen gevolgen zijn van een langdurig magnesiumtekort. 60% van het magnesium in een lichaam is opgeslagen in de botten en tanden. Op het moment dat het lichaam niet voldoende magnesium uit voedsel kan halen of niet kan opnemen via de darmen zal het worden onttrokken uit onze botten, tanden en cellen om het verdelen naar de twee belangrijkste delen van het lichaam: het hart en de hersenen. Daarom is het bij reumatische klachten extra belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie en/of gel.

 

Zwangerschap en borstvoeding
Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. Dit is nodig voor de groei van de foetus en de verhoogde nieruitscheiding door de hormonale verandering gedurende de zwangerschap. Klachten kunnen worden voorkomen door voldoende magnesium inname, daarom wordt bijna iedere zwangere vrouw aanbevolen om extra magnesium te nemen. Moeders die borstvoeding geven, hebben vaak een chronisch tekort aan vitale voedingswaarden, veel hiervan gaat immers naar de voeding voor het kind. Wat overblijft gaat naar de moeder. Dit geldt in het bijzonder voor magnesium. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.

 

Mentale klachten
Magnesium heeft een doorslaggevend aandeel in de regulering van dopamine en serotonine in de hersenen. Wetenschappers hebben magnesiumgebrek aangewezen als een van de verantwoordelijke factoren voor het ontstaan van depressies. In principe werkt magnesium op dezelfde manier als medicijnen voor depressie; het verhoogt de serotoninespiegel in de hersenen, echter zonder bijwerkingen.

 

Magnesium staat bekend als het ‘antistress-mineraal’ vanwege de totale ontspanning voor het hele lichaam. Het rustgevende mineraal kan ook verlichting bieden bij meerdere mentale klachten zoals stress, angst, ADHD/ADD, migraine, vergeetachtigheid, vroege alzheimer of PDD. Zowel preventief als curatief heeft magnesium zijn werking. Aanbevolen: magnesium kristallen en/of magnesium olie.

 

Permsal Magnesium
Via mijn praktijk zijn alle producten van Permsal Magnesium te verkrijgen.

Delen? Ja, graag