Thaise voetreflexmassage

Thaise voetreflexmassage

De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat “ziek” zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest.

 

Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van de beoefenaar kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. (De organen en weefsels in het lichaam hebben een reflexie in de voet. De uiteinden van de zenuwen).

 

Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie), kleurverschil e.d.
De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.
Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet, zij helpt jou slechts te genezen. Een voetreflexoloog gaat er vanuit, dat de mens als “geheel” wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt.

 

Voetreflexologie is een prettige en veilige methode. Naast de reflexologie kan jij jouw genezing nog bevorderen met andere natuurlijke methoden, zoals een betere voeding, leren ontspannen van het lichaam, kruidenthee, homeopathie, Bachremedies enz., afhankelijk van de diagnose.

Bijverschijnselen
Afhankelijk van de persoon kunnen soms de volgende bijverschijnselen optreden:

 

Tijdens de behandeling

– meer dan normaal transpireren
– het koud of juist warm krijgen
– prikkelingen
– geeuwen/ slaperigheid
– huilen
– opkomende emoties, enz

 

Vlak na de behandeling

– duizeligheid
– gevoel van zweven
– op wolkjes lopen
– blijheid en ruimte voelen
– een energiek gevoel
– loomheid

 

Dagen na de behandeling

(soms ook enkele uren erna) De urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam) (oude) kwalen komen (even) terug om daarna te verdwijnen, meer afscheiding, ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorsmeer e.d. veranderde gevoelens op allerlei gebied.
Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet en ieder mens verschilt, dus reageert een ieder ook anders.

Ik raad het ten zeerste af om na een sessie alcohol te nuttigen, dit omdat alcohol een heftige reactie van het lichaam te weeg kan brengen. Mijn advies is om nadien veel thee (looizuurarm) en/of water te drinken.

Delen? Ja, graag